Tävlingsregler

Där inget nämns så spelar vi efter SvFF och FIFAs regler.

Matcher
Alla matcher spelas 2x25 med 3 min paus mellan halvlekarna och men bollstorlek 5.

Gruppspelet spelas i 3 grupper med 4 lag i varje och varje seger ger 3 poäng och oavgjord 1 poäng. De 8 bäst placerade lagen går vidare till en kvalificeringsrunda (kvartsfinaler) för A eller B slutspel dvs om platserna 1-4 eller 5-8 och de fyra sämst placerade i gruppspelet går till C-Slutspel om platserna 9-12.

Lagen rankas efter 1) placering i gruppen 2) antal poäng 3) mållskillnad 4) gjorda mål 5) antal segrar 6) inbördes möte 7) straffar enligt nedan.

Slutspelet spelas enligt cupsystem, om en match slutar oavgjord så avgörs matchen på straffar där först bäst av 3 straffar gäller, efter det är det direkt utslagning (en straff var tills det avgörs). Samma straffskytt får inte slå en ny straff förrän alla spelare slagit en straff. Bara spelare som var på planen när matchen var slut får slå straffar.

I finalen spelas först en förläning om 1x10min och därefter strafflägning enligt ovan.

Varningar och utvisningar
En varning (Gult kort) innebär ingen utvisning, ytterligare en varning på samma spelare under samma match innebär rött kort och utvisning resten av matchen samt nästkommande match.

En direkt utvisning, rött kort, innebär utvnisning resten av matchen samt minst nästkommande match. Vid direkt rött kort skall domaren meddela detta till tävlingsledning om ytterligare bestraffning skall ske (fler matcher eller resten av cupen)

VIKTIGT: Om en utvisad spelare spelare nästkommande match innebär det att spelarens lag förlorar denna match med 3-0.

Ankomst tilll matchplanen
Lagen skall infinna sig vid aktuell plan senast 10 minuter före avspark.

Protester
Alla protester måste lämnas in till en cupledningen senast 15 minuter efter att matchen avslutats. Varje protest kostar 1000kr vilka återbetalas om protesten godkänns. Ingen protest mot domare kommer att accepteras.