Då vi är sanktionerade av Smålands FF, så tillämpar vi deras regel om överåriga spelare.

Det är tillåtet med 1 st max 1 år äldre spelare PER MATCH! (Tingsryd)

Obs! Det är fortfarande ledarmoralen som gäller. Detta är ingen toppningsregel utan en social regel!

Byten

Byte av utespelare får ske under matchens gång.

Byte av målvakt får endast ske när bollen är ur spel och vid klartecken från domare.

Byten skall ske i direkt anslutning till avbytarbåsen, spelare skall gå av planen innan ny spelare byts in.

Målvakten måste bära avvikande tröjfärg (väst är tillåten på utespelare).

Utrustning

Alla spelare skall bära benskydd (helt täckta av strumporna).

Enhetlig matchdräkt för hela laget. Tröjan skall vara nedstoppad.

Spel med icke godkänd svart skosula som avger märken på golvet är ej tillåtet (Väckelsång).

OBS! Smycken får EJ bäras under match! Tejpning är EJ tillåten!

Matchtid

Matchtiden är alltid 1x12 minuter (Väckelsång).

Matchtiden är alltid 1x18 minuter förutom finalen som är 2x10 minuter (Tingsryd).

Matchstart

Det lag som nämns först i spelprogrammet, hemmalag, har alltid avspark.

Vid lika tröjfärg tar bortalag på västar eller byter tröjfärg.

Västar finns att låna i sekretariatet.

Bollen ur spel

När hela bollen har passerat hela sid- eller kortlinjen, är den ur spel.

Bollen är ur spel, när den vidrör taket eller annan anordning ovanför spelplanen. Spelet igångsätts med en inspark från sidlinjen av det lag som inte vidrörde bollen sist.

*För P/F 2006-2010 är bollen död när bollen spelas över sarg eller vidrör tak. Spelet igångsätts med en inspark från sidlinjen av det lag som inte vidrörde bollen sist.

Bollen i spel

För allt igångsättande av spelet gäller att det måste göras inom fyra sekunder från det att den som ska utföra igångsättandet har fått bollen. I annat fall så tilldöms motståndaren indirekt frispark. (Gäller ej avspark och straffspark).

Avspark

Mål får göras på avspark. (Avstånd till motståndaren, minst 3 m).

Inspark

Inspark ersätter inkast, bollen skall placeras på sidlinjen, avstånd vid inspark är 5 meter. Mål får inte göras direkt på inspark. Insparken skall utföras inom 4 sek.

Spelet igångsätts med en inspark från sidlinjen av det lag som inte vidrörde bollen sist.

Straffspark

Straffpunkten är vid 6-meters linjen Väckelsång/Tingsryd.
Målvakten får röra sig på mållinjen.

Hörnspark / frispark

Avståndet vid hörn- och frispark är 5 meter. Spelet skall sättas igång inom 4 sek. Alla frisparkar är direkta.

Målvaktskast

När bollen varit död skall målvakten kasta bollen i spel ut ur eget straffområde. Målvakten får kasta bollen över mittlinjen utan att den har vidrört spelare eller golv på egen planhalva.

Vid målvaktskast skall samtliga spelare befinna sig utanför straffområdet.

Vid målvaktskast (räddning)

Målvakten får efter en räddning sparka och kasta bollen över hela planen. Bollen får ej kastas direkt i motståndarens mål men däremot sparkas in i mål. Likaså får målvakten spela bollen med fötterna över mittlinjen vid en situation där målvakten ingriper med fötterna. Detsamma gäller vid situationer där målvakten boxat ut bollen.

Spel till egen målvakt

Vid avsiktligt spel med fötterna till egen målvakt är det ej tillåtet att denne tar bollen med händerna. Den efterföljande frisparken dras till straffområdeslinjen i den vinkeln målvakten plockat upp bollen och målet.

Det är däremot tillåtet för målvakt att ta upp bollen med händerna när tillbakaspel sker via bröst/nick

*För P/F 2006-2010 år får bollen alltid spelas till målvakten och denne får alltid ta bollen med händerna. (Gäller även P/F05)

Utvisning

Gult kort (varning) ger 2 minuters utvisning.

Utvisning döms:

• vid ojuste spel eller olämpligt uppträdande. Matchstraff/avstängning kan förekomma.

• när en spelare med avsikt fördröjer spelet.

• vid felaktigt spelarbyte med för många spelare på planen samtidigt.

*OBS! Glid- och skuldertacklingar är förbjudna i Väckelsång.

Två varningar (= lindrig utvisning) under en match medför utvisning för spelaren resten av matchen. Laget drabbas i 2 minuter, och får därefter sätta in en ny spelare efter klartecken från sekretariat.

Spelare som utvisats får ej delta i sitt lags nästkommande match i turneringen. Vid grov utvisning kan spelare åläggas ytterligare bestraffning.

Om mål gjorts innan de 2 minuterna gått gäller följande:

Om det är spel 5 mot 4 alt. 4 mot 3 och det lag som har flest spelare gör mål får det lag som har 4 el. 3 spelare komplettera med en spelare. Om båda lagen har samma antal spelare fortsätter lagen med samma antal spelare.

Spelform

Gruppspel och finalspel.

1. Antal poäng 2. Målskillnad 3. Flest gjorda mål 4. Inbördes möte 5. Lottning

Vid samma poängställning mellan fler lag än två avgör 1. Målskillnad, 2. Flest gjorda mål, 3. Lottning

Vunnen match ger tre poäng, oavgjord en poäng och förlust noll poäng

* Åldersklasserna P/F 05-10 spelas utan poängräkning och slutspel.

Sudden Death

Vid oavgjort resultat i semifinal eller final tillämpas Sudden Death med reducering av en spelare varje minut (med avblåsning och nedsläpp). Sudden Death börjar med målvakt + 4 utespelare. När det återstår målvakt + 1 utespelare spelar dessa tills matchen är avgjord. Byte av utespelare är tillåtet, men eventuellt målvaktsbyte måste ske innan Sudden Death börjar.

I Sudden Death gäller samma målvaktsregler som vid vanligt spel.

OBS! Följande gäller vid utvisning i Sudden Death:

Felaktigt byte vid spel en mot en i sudden bestraffas med straffspark

Förseelse som leder till varning vid spel en mot en i sudden bestraffas med straffspark och utvisning i två minuter. Annan spelare får sättas in och spelare får byta tillbaka vid första döda boll efter två minuter.

Protester

Eventuella protester och bedömningar enligt ovan avgörs av tävlingsjury bestående av Tingsryd Uniteds huvudfunktionärer aktuell speldag. Protestavgift på 500 kr betalas i samband med inlämnad protest.

Protesten skall vara skriftlig och inlämnad senast 15minuter efter aktuell match. Protestavgiften återbetalas om protesten godkänns.

Kombinerade lag

I kombinerade lag är spelarna registrerade i olika föreningar och kan representera såväl den egna föreningen som det kombinerade laget.

Licenser

Spelare skall anmäla sig i den klubbs namn som spelaren är licensierad i. Vid lån av spelare ska "Cuplån" användas enligt TB 2 Kap paragraf 23 Blankett finns att hämta i dokumentbanken på

Spelregler för P/F 2006-2010 (sammanfattning).

Antal spelare: 6 - manna spel. Obegränsat antal avbytare.

Byte av spelare får ske fortlöpande under match i direkt anslutning till avbytarbåsen.

Matchtiden är alltid 1x12 minuter.

Åldersklasserna spelas utan poängräkning och slutspel. (Gäller även P/F05)

Bollen död när bollen spelas över sarg eller vidrör tak. Spelet igångsätts med en inspark från sidlinjen av det lag som inte vidrörde bollen sist.