Så här spelar vi SPL

Lagen
Varje lag består huvudsakligen av två spelare. Skulle någon av spelarna få förhinder och det inte går att boka om matchen har man rätt att sätta in en reserv. Det kan vara olika reserver till olika matcher men en av lagets ordinarie spelare måste medverka. Reserven får inte spela i samma division eller i en högre division.

Ligaspelet
Fyra lag ingår i varje division där alla möter alla under en månad. Därefter går vinnaren upp en division medan fyran flyttas ner en division. Tvåan och trean behåller sin plats till nästa säsong. Vinnaren i division 1 blir mästare!

Poängberäkning
Seger med 2-0 = 3 poäng
Seger med 2-1 = 2 poäng
Förlust med 1-2 = 1 poäng
Förlust med 0-2 = 0 poäng

Hamnar lag på samma poäng så avgör inbördes möte. Skulle tre lag hamna på samma poäng och ha 1-1 i inbördes möten så avgörs först setskillnad och vid behov därefter gameskillnad.

Spelplats
Matcherna ska företrädesvis spelas på Vägga Padel. Vi är dock medvetna om att det kan vara svårt att hitta tider och de är därför ok att spela på andra platser (t ex Bromölla, Olofström eller Sölvesborg) om båda lagen är överens om det.

Lagen delar på banhyran. Lämpligen så är det hemmalaget som tar hand om bokningen. Vi förordar att ni hyr 2 timmar för att undvika tidspress.

Bollar
Hemmalaget ansvarar för att det finns bollar. Dessa bör var i nytt eller bättre begagnat skick.

Matcherna
Vi följer gängse padelregler ---> www.padelregler.se
Matcherna spelas i bäst av tre set med tiebreak (först till 7, måste vinna med två bollar). Om det är lika med 10 minuter kvar av matchen ska man avsluta matchen med ett supertiebreak (först till 10, måste vinna med två bollar).

Lagen kommer överens om sidbyten under match. Antingen strikt som i tennismatch (efter game 1, 3, 5 osv.), eller efter fyra game (när alla har servat varsin gång) eller efter avslutat set.

Resultatrapportering
Rapportering av resultat sker till Mattias Larsson eller Uffe Smiding via sms, messenger eller mail. Om ni inte kommer överens om annat är det hemmalaget som rapporterar.

Sparbanken i Karlshamn