Fortnox Cup spelas efter SIBFs regler i alla tillämpliga delar.

Johan Schönbeck 070-3288058

Monica Sandberg 070-5679227

Maria Simonsson

Matchtid

Alla lag garanteras minst fyra matcher. Rullande tid. En time out om 30 sekunder tillåtsper lag och match i slutspel (PF03-06) under ordinarie speltid.

2 x 14 minuter i gruppspel, 4 min periodpaus, spel fem mot fem + målvakt, normalstora mål, rullande tid, gäller F03-08, P04-07

2 x 14 minuter i gruppspel, 4 min periodpaus, spel fem mot fem + målvakt, mellanstora mål, rullande tid, gäller P08-09

2 x 20 min i slutspel, 5 min periodpaus, spel fem mot fem + målvakt, normalstora mål, rullande tid, gäller F03-06, P04-06

1 x 24 min i gruppspel, spel tre mot tre + målvakt, mellanstora mål, tidsstyrda byten, gäller F09-10, P10-11

Ålders- och könsdispens

Upp till fem spelare i laget får vara max 1 år äldre än åldersgrupp man deltar i och max tre spelare av dessa får delta under varje match. Det är tillåtet att använda spelare från samma klubb i flera lag, dock inte i samma klass.

Flickor får spela i pojklag i samtliga klasser.

Vi vädjar till er att tänka på Fair Play och inte nyttja överåriga för att toppa laget. Arragörsklubben kontaktas för att meddela att överåriga ska användas, arrangemang@vaxjovipers.se Dock behöver ingen särskild anssökan fyllas i.

Grupp- och slutspel

Endast flickor och pojkar födda 2003-2006 spelar gruppspel med efterföljande slutpel. I övriga ålderklassser spelas endast gruppspel utan att resultat redovisas.

Tabellplacering

Turneringsplacering avgörs genom antal poäng i aktuell grupp. Seger i match ger 3 poäng, oavgjort 1 poäng och förlust 0 poäng. Vid lika poäng avgörs placerig genom målskillnad, dvs skillnaden mellan gorda och insläppta mål.

• Är målskillnaden lika placeras det lag främst som totalt har har gjort flest mål i gruppen.
  • Är lagen trots detta lika placeras det lag främst som har minst antal utvisningsminuter i gruppen.
  • Är lagen trots detta lika sker lottning mellan de lag som ej har kunnat särskiljas.

Slustpel sker efter cupsystem, dvs utslagningsmetoden. Vid oavgjort i slutspel tillämpas straffslag direkt, bäst av fem straffar, därefter sudden-straffar.

Matchprotokoll

Turneringsprotokoll tillhandahålles av cuparrangör vid ankomst till arena. Ledare lägger i god tid före match in namn och ålder på spelarna i laget i anmälan på Cupmate. Protokoll följer laget hela speldagen och ledare markerar före varje match vilka spelare som deltar. Ett lag kan maximalt ha 20 spelarei en match.

Sidbyte

Inget sidbyte sker i periodpaus, laget har samma sida i två perioder. Hemmalaget spelar alltid till vänster sett från sekretariat.