Tävlingsregler

Generellt så gäller Svenska Innebandyförbundets regler med undantag vad gäller speltid enligt nedan.

Gruppspelsmatcher

Under gruppspelet spelar varje lag 3 matcher. Matchtiden för gruppspelet är 2 x 15 minuter. Notera att klockan ej stoppas vid mål och utvisningar förutom under matchens sista minut då rullande tid tillämpas. Rullande speltid innebär att klockan stoppas i samband med mål, utvisning, straffslag, time-out eller på domarnas trippelsignal.

Placeringsmatcher

Efter gruppspelet spelar varje lag en placeringsmatch enligt placering från gruppspelet (5:an mot 6:an, 3:an mot 4:an och 1:an mot 2:an).

Placeringsmatcherna spelas 2 x 20 minuter med rullande tid. Under matchens tre sista minuter tillämpas effektiv speltid. Vid effektiv speltid stoppas klockan vid varje avblåsning och startas igen när bollen spelas.

Vid oavgjort efter full tid gäller sudden-death 5 min (första målet vinner) och om inget mål görs så blir det straffslag. Tre straffar per lag, därefter en straff per lag enligt sudden-death principen.