Competition Rules

(To be translated)

Svenska Innebandyförbundets tävlingsföreskrifter och bestämmelser gäller med undantag enligt nedan.

Gruppspelsmatcher

Under gruppspelet spelar vaje lag 3 matcher. Matchtiden för gruppspelet är 2 x 15 minuter.Klockan stoppas ej vid mål och utvisningar förutom under matchens sista minut.

Placeringsmatcher

Efter gruppspelet spelar varje lag en placeringsmatch enligt placering i gruppspelet (5:an mot 6:an, 3:an mot 4:an och 1:an mot 2:an).

Placeringsmatcher spelas 2 x 20 minuter med rullande tid.Under de tre sista minuterna tillämpas effektiv speltid.

Med rullande speltid stoppas klockan i samband med mål, utvisning, straffslag, time-out eller på domarnas trippelsignal.

Med effektiv speltid stoppas klockan vid varje avblåsning och startas igen när bollen spelas.

Vid oavgjort efter full tid gäller sudden death 5 min (första målet vinner) och om inget mål görs så blir det straffslag.

Tre straffar per lag, därefter en straff per lag enligt sudden-death principen.