Spelregler - Vinterkicken 2018

Spelregler Vinterkicken

Futsalregler med följande undantag:

• Inga begränsningar vid tillbakaspel till målvakt. Dock får ej mv ta upp bollen med händerna vid tillbakaspel. Sker detta utdöms indirekt frispark 9 m från mållinjen.
  • Målvakten måste spela bollen vidare inom 4 sek, annars utdöms indirekt frispark där målvakten befinner sig, dock ej närmare än 9 m från mållinjen.
  • Inspark, när bollen passerat kortlinjen, ersätts med målvaktsutkast. Målvakten får i detta fall inte kasta bollen över mittlinjen, om den inte dessförinnan vidrör spelare eller marken. Däremot får målvakten kasta/sparka bollen över hela planen då denne fångat bollen under spelets gång.
  • Ingen överlämning av västar i samband med byte.
  • Mål får inte göras direkt på avspark och inspark.
  • Gult kort medför 2 minuters utvisning. Gör motståndarna mål under utvisningen blir laget fulltaligt igen.
  • Andra varningen medför utvisning för resten av matchen för spelaren och avstängning kommande match.
  • Vårdslöst spel medför rött kort och utvisning resten av matchen. Laget får då spela med en man mindre i två minuter. Gör motståndarlaget mål under utvisningen blir laget fulltaligt igen.
  • Användande av diskriminerande uttryck eller attityder, könsord eller svordomar innebär utvisning resten av matchen samt automatisk avstängning kommande match. Detta är ett personligt straff som ej drabbar laget dvs inget spel i numerärt underläge.
  • Inga straffar pga ackumulerade frisparkar.
  • Straffspark slås från 9 m.
  • Benskydd måste användas.
  • Matchtid: Ca 1 x 12. Totala antalet matcher/kväll styr den exakta tiden. Löpande tid. Matcherna startas av sekretariatet.
  • Dispenser: Max en överårig på plan (ett år äldre) per lag och tillfälle. Sekretariatet måste informeras före första match. Målvakt får vara överårig dock max ett år. Om lagen kommer överens om att det är ok med fler överåriga kan avsteg göras. Spelregler för futsal finns på nedanstående länk.