Regler

REGLER OCH ÖVRIG INFORMATION för Kuben Cup 2019

• Spelarförteckning

Komplett spelarförteckning med namn, personnummer, tröjnummer och matchdräktens färg skall vara registrerad på lagsidan i CupMate senast den 8 februari 23:59.
Maximalt antal spelare per lag är 18 st.

Efterregistrering av spelarförteckning som sker i Kubenhallens sekretariat innan matchstart kostar 500 kr och betalas i kassan/entrén (kontant eller Swish).

Spelare får endast representera ett lag i turneringen. Lagledare ansvarar för att korrekt spelarlicens finns på samtliga spelare.

Bortalaget ansvarar för att kontrollera att matchdräkterna (även målvakternas) skiljer sig från hemmalaget. Västar finns i sekretariatet.

• Matchtid
    Matchtiden 20 minuter löpande tid.
    Matchuret stoppas endast på domarens signal tex vid skada.

Matcherna spelas omedelbart efter varandra varför det inte är fasta tidpunkter för matchstart, mer än för den första matchen.
Domaren sköter avbrott i matchtid. Lunchuppehåll 30 minuter finns för att lagen och funktionärer skall hinna logistik med byta omklädningsrum, förtäring mm.

Mellan sista gruppspelsmatchen och final tas paus i 10 minuter.

Ingen uppvärmning får ske i hallen. Egna bollar för uppvärmning får inte medföras in i hallen.

• Omklädningsrum och inträde
    När laget kommer till Kubenhallen hänvisas spelare och ledare att gå genom huvudentrén för att få en stämpel, som gäller som inträde under turneringen.

Omklädningsrummen till lagen finns märkta med lagets namn på dörren.

Lagets ledare ansvarar för städning i omklädningsrum och toalett.

• Regler
    I turneringen gäller i huvudsak ordinarie regler för spel utomhus inklusive offside och inkast enligt SvFF reglemente. Lägg märke till att offsideregeln tillämpas vid utkast från målvakten även när bollen varit död.

Följande undantag gäller för Kuben Cup 2019:
-       Spelplanen är ca 58 x 30 meter
-       5 utespelare på planen plus målvakt och max 12 avbytare per match.
-       Varje lag ska tillsätta en linjeman
-       Matchsekretariatet sköter matchur och tid vid utvisningar.
-       Utvisad spelare får inte befinna sig vid avbytarbänken men får efter två minuter ersättas av annan spelare som ska befinna sig vid matchsekretariatet och därifrån inträda på planen när spelet är avblåst.

-       Spelavstånd 5 meter.
-       Hemmalaget gör avspark och spelar mot klockan
-       Avspark lika med direkt skott mot mål är ej tillåtet

Spelare som får sin andra varning står automatiskt över nästa match i cupen.

Spelare som utvisas för lindrig, grov eller målchansutvisning står automatiskt över nästa match i cupen. Vid grov förseelse rapporteras utvisningen till ÅFF för eventuell ytterligare bestraffning.

• Placering
    I gruppspel avgörs placering genom i tur och ordning:
    1)    Antal poäng
    2)    Målskillnad
    3)    Antal gjorda mål
    4)    Inbördes möte
    5)    Snabbast gjorda mål i gruppspelet.

Vid oavgjort resultat i finalen tillämpas sudden death i högst 5 minuter löpande tid.

Om det är oavgjort resultat efter förlängning avgörs matchen genom straffsparksläggning enligt FIFA modellen.

• Tävlingsledning och protest
    Eventuella protester ska vara inlämnade till matchsekretariatet senast 10 min efter avslutad match. Protestavgift är 500 kr (betalas kontant eller Swish i kassan/entrén) som återbetalas vid bifallen protest. Protester och övriga frågor handläggs av tävlingsledning : Anders Vestin, Pasi Räihä, Bertil Helander.
  • Pris
    Prispengar till lagen som placerat sig etta respektive tvåa.

Segrande lag i respektive klass erhåller prispengar samt pokal. Lag på andra plats i Kuben Cup 2019 erhåller prispengar.