Välkommen till Sommarcupen 2019

Spelschema klart!

Nu är spelscheman klara för alla grupper. Några justeringar har gjorts och vi ber er därför kolla över era lag och matcher.

Och sedan är det bara att välkomna er spelare, ledare plus alla supportrar till ett förhoppningsvis soligt Åby.

Hälsningar,

Fässbergs IF

2019-08-21


Välkomna till Fässbergs IF´s Sommarcup 2019

För 16:e gången bjuder Fässbergs IF in till den årliga Sommarcupen i fotboll. Flick- och pojklag, runt 150 stycken, i åldrarna 6 till 12 år kommer under dagarna två att spela matcher på Åbyvallen. Alla spelare, ledare och hejande publik är varmt välkomna och vi hoppas på en härlig fotbollshelg med bra väder och Fair Play!

Spelschema
Finns på cupsidan https://www.cupmate.nu/matcher.php?iCupID=13185&iClassID=10750
OBS! ta en titt på spelschemat kvällen innan ni spelar, det kan bli justeringar.

Överåriga
Vi följer Göteborgs Fotbollsförbunds rekommendationer och där står det "Med överårig spelare menas spelare som är max ett år äldre, man får använda 1 styck överårig spelare, man behöver inte söka dispens utan man ska upplysa motståndarna att man har överårig spelare."

Fair Play
Sedan många år tillbaka har vi i Fässberg valt att dela ut Fair Play-pris för att motivera ett bra uppträdande. Det är ett lagpris som enligt oss i Fässberg är viktigare att vinna än hela Sommarcupen. Prata gärna med era spelare om Fair play och vad det innebär.
I samband med att ni checkar in vid ankomst får alla lag en blankett för att rösta på ett av lagen i sin grupp. Laget får inte rösta på sin egen förening. Blanketten lämnas in till sekretariatet direkt efter sista matchen.
Därtill gör domarna under matcherna en helhetsbedömning av lagets uppträdande; hur spelarna uppför sig på planen, hur ledarna agerar samt hur föräldrar och andra supporters beter sig. Ansvaret för Fair Play delas med andra ord av alla som är involverade i laget, barn såväl som vuxna.

Domarna
Dagligen hör, ser eller läser vi om allt som domare utsätts för. För att skapa ett bättre klimat på fotbollsplanen bör naturligtvis ledare föregå med gott exempel. Detta genom att agera om en av lagets spelare verbalt uttrycker sig nedlåtande till/om en motspelare, ger efterslängar eller om publiken uppträder osportsligt genom kommenterar, buande eller ifrågasättande av domslut.
De flesta av våra domare är föreningsdomare som är mellan 13 och 17 år. Vi ber er att respektera dem och deras bedömningar.
Som ett led i arbetet mot kränkande behandling av domare har vi i denna turnering valt att ha "matchvärdar". Dessa kommer cirkulera runt våra planer och ingripa om de upplever opassande beteenden mot våra domare. De har, liksom domarna, mandat att stoppa/avbryta matcher om domarna trakasseras/hånas eller om stämningen uppfattas som hotfull.

Prisutdelning
Fair Play-pris delas ut och alla deltagare får en medalj. Prisutdelning äger rum ca 20 minuter efter sista matchen, mer exakt info om när prisutdelningen äger rum för respektive lag delas ut i samband med incheckning. Alla prisutdelningarna sker mitt emot sekretariatet.

Regler
(Reglerna finns på Göteborgs Fotbollsförbunds hemsida och kommer även finnas i sekretariatet.) Benskydd är obligatoriskt för alla spelare.
Fria byten gäller för alla åldersklasser.

Max antal spelare:

7 mot 7 / 12 spelare
5 mot 5 / 9 spelare
3 mot 3 / 6 spelare

Vi använder oss av Göteborgs Fotbollsförbunds regler med följande tillägg:
- Vid olämpligt uppträdande avvisas spelaren/ledaren från planen och får tillträde igen när hen lugnat ner sig. Grova förseelser rapporteras till tävlingsledningen.
- Vid grövre förseelser avgör tävlingsledningen i samråd med domaren om ytterligare åtgärder bör vidtas.

Övriga upplysningar:

Anmälan görs i incheckningen vid entrén.

Parkering
Det går att parkera på Åbys allmänna parkering mitt emot ishallen/Åbybadet. P-automat finns.

Café
Det kommer att finnas försäljning av mat (smörgåsar, pastasallad, korv med bröd, hamburgare mm) och dryck. Även vegetariskt alternativ kommer att finnas. Betalningen sker med Swish eller kontanter.

Lisebergsbiljetter
Deltagande lag erbjuds halva priset på entré och åkband, till en av dagarna under cuphelgen 22-25/8. Entrébiljetter kan hämtas ut från och med nu och fram till cuphelgen vid vårt kansli (Åby ishall). Önskar ni hämta ut biljetterna vid kansliet så ring 0708 30 18 78 innan ni kommer. Det går även bra att hämta biljetterna vid incheckningen på själva speldagen.

Väder
Vid yttre omständigheter såsom dåliga väderförhållanden, har Fässbergs IF rätt att avbryta pågående spel utan att de lag som deltar kan ställa några ersättningsanspråk.

Synpunkter kring cupens arrangemang
Sänd oss gärna mail med eventuella synpunkter till sommarcupen@fassbergsif.se

Pssst...


Vi hoppas på att återse er i december!
Då bjuder Fässbergs IF in er till vår traditionella Luciacup i futsal för barn mellan 5 och 11 år. Cupen går av stapeln helgen den 6-8:e december 2019.

Ni är välkomna med er anmälan på plats vid Sommarcupen.
Anmälan görs direkt till sekretariatet.
För mer information, se:
www.cupmate.nu/cup/luciacupen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varmt välkomna till Sommarcupen!
Sommarcupen 2019, 24-25/8 Augusti

Fässbergs IF hälsar er varmt välkomna till 2019-års sommarcup. Cupen går av stapeln helgen den 24-25/8-2019 och alla matcher spelas på Åbyvallen i Mölndal.


Inför 2019 ändrade vår huvudsponsor Liseberg sitt upplägg som ekonomiskt blir till störra nytta för våra gästande lag. Alla deltagare i cupen får möjlighet att köpa entré och åkpass till en av cupdagarna för halva priset. Separat mail om detta har skickats ut till alla anmälda lag. Vid frågor ring 0708-301878

ANMÄLAN

Sista anmälningsdag är 30 Juni med reservation för fulla eller strukna grupper INNAN dess.

Anmälan görs via anmälningsformuläret här till höger.

Anmälningsavgiften faktureras elektroniskt till den mail ni anger i anmälan. Återbetalning av avgiften är inte möjlig om avbokning sker mindre än 14 dagar innan cupstart.

För att garantera plats gör er anmälan redan idag!

För 3 mot 3-lag, födda 2013-2012 genomförs cupen under Lördagen och spelas som en rak serie, utan slutspel. Alla lag är garanterade 4 matcher. Speltid 2x6 min. Fair-play pris delas ut och alla deltagare får en medalj. 3 mot 3-spel sker med sarg. Ingen sammanställning av resultat tillhandahålls för 3 mot 3-spel.

För 5 mot 5-lag, födda 2011-2010 genomförs cupen under Lördagen och spelas som rak serie, utan slutspel. Alla lag är garanterade 4 matcher. Speltid 2x15 minuter. Fair-play pris delas ut och alla deltagare får en medalj. Ingen sammanställning av resultat tillhandahålls för 5 mot 5-spel.

För 7 mot 7-lag, födda 2009-2007 genomförs cupen under Söndagenoch spelas som en rak serie, utan slutspel. Alla lag är garanterade 4 matcher. Speltid 2x15 minuter. Fair-play pris delas ut och alla deltagare får en medalj. Ingen sammanställning av resultat tillhandahålls för 7 mot 7-spel.

Överåriga

Vi följer Göteborgs Fotbollsförbund rekommendationer och där står det "Med överårig spelare menas spelare som är max ett år äldre, man får använda 1 styck överåriga spelare, man behöver inte söka dispens utan man ska upplysa motståndarna att man har överårig spelare.".

För mer information se http://www.cupmate.nu/cup/fassbergsif-sommarcup

ANMÄLNINGSAVGIFT

3 mot 3:300:-/lag

5 mot 5: 700:-/lag

7 mot 7: 800:-/lag

Välkomna!

Fässbergs IF Kommunikationsgruppen/Sommarcupen

Tält med försäljning av mat & dryck kommer finnas på plats!

Om ni har frågor vänligen maila: sommarcupen@fassbergsif.se

Mer på nätet

Vi finns även på:

Sponsor