Spelregler och dispenser

När vi startade Lassabollen tänkte vi skapa en möjlighet för besökande lag att få spela bra träningsmatcher inför stundande säsong. Den tanken finns fortfarande kvar och därför är det viktigare att matcherna blir jämna än att det ena eller andra laget vinner. Det handlar om att slipa på sin teknik och taktik mycket mer än att endast göra mål.
Därför är det minst lika viktigt att ledare, spelare och åskådare berömmer motståndarna för en bra insats, eller kanske en back för en bra brytning och inte endast en anfallare för ett snyggt mål. Alla ska kunna få sin del av berömmet.

Åldrar
Som en direkt följd av ovanstående, har vi inga restriktioner i ålder. Det viktigaste är att de spelare som är på plats passar in i spelet och får ut något av spelet. Åldern är av sekundär betydelse och åldersklasserna ett riktvärde. Har ett lag en eller två överåriga, ser vi inte dte som ett problem eller regelbrott, så länge det inte görs i syfte att vinna matcher utan är ett val av inkluderande karaktär.

Domare
Även domarna är här för att träna inför säsongen. De är precis lika otränade som spelarna är första gången de går ut på planen på försäsongen. Respektera därför domarna och deras brister. Beröm deras prestation. Under Lassabollen kommer Västergötlands FF, Västergötlands Domarklubb och Ulricehamns IFK att utbilda unga och äldre domare.

Spelregler
Lassabollen tillämpar Svenska Fotbollsförbundets regler kring ungdomsfotboll i allmänhet och Västergötlands FF:s regler i synnerhet. Vissa regler kan skilja sig mellan olika förbund. Har ni regelrfrågor, ställ dessa till planvärd eller sekretariatet i Fotbollshallen.

Cupsponsorer