REGLER

TÄVLINGSFORM

Tanken är att lagen indelas i grupper om fem lag, där alla möter alla.

Matchtiden är 2x15 minuter i gruppspel,kvartsfinaleroch semifinaler. Finalerna spelas i 2x20 minuter.

Ordningsföljden mellan lagen avgörs efter poäng. Seger i matchen ger 3 poäng, oavgjort 1 poäng och förlust 0 poäng. Om två eller flera lag har samma poängsumma efter avslutat gruppspel, avgörs ordningsföljden på följande sätt:

1. Målskillnad

2. Flest antal gjorda mål

3. Inbördes möte

4. Minst antal utvisningsminuter

5. Lottning

Gruppspel spelas både lördag och söndag, A och B slutspel på söndag.

SLUTSPEL

Lagets placering i gruppen avgör motståndaren i slutspelet. Slutspelet sker efter cupsystem, det vill säga utslagningsmetoden.

Vid oavgjort i kvart/semi tillämpas straffar, 3 vardera, därefter suddenstraffar.

Vid oavgjort i final 5 min "sudden" därefter straffar, 3 vardera, därefter suddenstraffar.

TIME OUT
I gruppspel är det ej tillåtet med time out. I slut- och finalspel är det tillåtet med 1 timeout i 30 sekunder per lag och match.

TÄVLINGSJURY

Juryn består av representanter från Nynäshamns IBK. Protest- och bestraffningsärenden handläggs av juryn. Dess beslut kan ej överklagas eller ändras.

MATCHSTRAFF

Matchstraff 1 ger avstängning i aktuell match, Matchstraff 2 ger avstängning i aktuell match och ytterligare en match. Grov osportslig uppträdande bestraffas med avstängning under hela cupen.

BOLLAR/UPPVÄRMNING

Egna bollar till uppvärmning.

För att hålla tiderna kan uppvärmning utebli vissa matcher. Det finns möjlighet att värma upp utanför hallen och slingan samt fotbollsplaner om ingen match pågår.

PRISER

Pokaler till lagen i A och B finalerna.

Vi delar ut pris för "Matchens lirare" till en spelare i varje match. Matchens lirare utses efter varje match av sekretariatet

ÅLDERSDISPENSER OCH FÖRSÄKRINGAR

Det ges automatiskt dispens för maximalt 2 spelare per lag och match, dvs spelaren kan vara född 2005, vid överträdelse med flera överåriga spelare beivras med förlust av matchen. Flickor får spela i pojklagen.

Inför varje match måste lagen lämna spelarförtäckning med namn tröjnummer och födelsedatum senast 15 minuter innan matchstart.

Ett lag kan maximalt använda 20 spelare under en match. Det finns ingen maxgräns för antaletdeltagare på deltagarförteckningen.

Alla deltagare måste vara försäkrade både på och utanför planen. Nynäshamn IBK har inga gruppförsäkringar och tar inte ansvar för deltagare som råkar ut för sjukdom, skador, stöld eller förstörda tillhörigheter.