Information Vintercupen

Hjärtligt välkomna till IS Halmias Vintercup.

Vintercupen kommer att pågå under vintersäsongen 2019/20 och konceptet är ganska enkelt. Istället för vinterhalvårets gråtrista träningsmatcher erbjuder vi nu en möjlighet till att göra det lite mer spännande genom tävlingsmatcher.

Vintercupen erbjuder både gruppspelsmatcher, slutspelsmatcher samt en spännande finalhelg som kommer äga rum på Halmstad Arena i Halmstad. För tillfället erbjuder vi matcher i P05 klassen.

Turneringen kommer spelas under perioden november 2019- mars 2020. Slutspelshelgen är planlagd i slutet av Mars. Varje lag är garanterat minst 7 matcher (beroende på antalet anmälda lag).

Det lottade hemmalaget ansvarar för att arrangera matchen och för att tillsätta domare. Varje spelomgång kommer att ha ett sista speldatum, vilket bestäms av arrangörsklubben.

Liksom vid Hallands fotbollsförbunds serieindelning kommer det finnas en möjlighet, i den mån det går, att önska vilken nivå man vill spela på. Detta för att alla ska få matchas mot så jämnt motstånd som möjligt. Önskemålen märks vid anmälningen.

Kontaktperson:
Anders Frånberg, 0722-233622
anders.franberg@halmia.se

Anmälan är giltig när startavgift är betald. Anmälningsavgift 900kr/lag. Avgiften betalas in på bankkonto som meddelas i samband med anmälningen.

Vid påbörjad cup är anmälan bindande. Avhoppande lag debiteras med 700:-

Begränsat antal platser.

Tävlingsform
11-manna

Vid lika antal poäng i gruppspelet avgör följande ordning tabellen:
1) Målskillnad, 2) Gjorda mål, 3) Inbördes möten och 4) Lottning.

Samtliga matcher ska spelas på konstgräs. Hemmalaget ansvarar för att arrangera en konstgräsplan att spela på. Om något lag inte har konstgräsplan, står laget som bortalag i samtliga matcher. Vid eventuella tillgängliga gräsplaner ska lagen komma överens om underlag.

Hemmalaget ansvarar till fullo för att:
1) Boka ett datum då matchen kan spelas
2) Kontakta motståndarna och meddela när matchen ska spelas
3) Rapportera in resultaten till arrangörerna.

Speldatumen som är utsatta i spelprogrammen är en riktlinje för det sista speldatumet för matchen.
Det är okej att flytta matcherna i bägge riktningarna om deadlinen, senareläggs matchen måste motståndare konsulteras och spelledning informeras.

Kontaktinformation till samtliga ledare kommer skickas ut efter att anmälningstiden har löpt ut.

Organisation
Det lottade hemmalaget ansvarar för att arrangera matchen, tillsätta domare, samt att rapportera resultatet till arrangörerna.

Resultaten rapporteras in, inom 24 timmar efter matchens slut, via hemsidan. En mall finns att hitta på hemsidan, om hur man rapporterar resultat.

Varje omgång måste spelas inom utsatt tid, annars kan W.O tillämpas. Lag som lämnar för många WO i gruppspelet riskerar bli uteslutna ur turneringen.

Prel. tidsplan för spelomgångar
Gruppspelet beräknas börja i början på november, se spelprogram för mer exakt info. Finalhelg i Halmstad i slutet av mars.

*Slutspelsmatcherna anordnas av hemmalaget

OBS! Se spelprogram för exakta datum. Spelprogrammet finns att hitta, efter lottning, under egen flik på IS Halmias vintercups hemsida.

Speltid
2x40min under grupp och slutspelsmatcher.
2x25min under finalhelgen.

Slutspel
Efter det inledande gruppspelet kan matchen inte sluta oavgjord. Om matchen vid speltidens slut är oavgjord tillämpas straffsparkstävling. Varje lag skjuter växelvis 5 straffsparkar vardera med olika spelare. Är det fortfarande oavgjort fortsätter lagen att skjuta straffar, en straffspark i taget med nya spelare tills avgörande sker. Vid straffläggning ansvarar hemmalaget för att anordna samt att informera tävlingsledningen om detta. Semifinaler och Finaler kommer att äga rum i Halmstad. Då ansvarar IS Halmia följaktligen för att arrangera matcherna, tillsätta domare samt att anordna eventuella straffläggningar.

Priser
Samtliga lag som deltager under finalhelgen belönas med lagpris.

Övrigt
Utvisning resulterar i avstängning vid nästkommande match. Hemmalaget ansvarar för att kontakta tävlingsledningen om detta sker. Hallands FF:s regler gällande nolltolerans och övriga egna regler tillämpas i övrigt.

Spelarförteckning ska fyllas i vid samtliga matcher. Dessa finns att fylla i via hemsidan.