Spelregler och information

Alla matcher herr och dam spelas i 1 x 20 min. Första 15 minuterna rullande tid och sista 5 minuterna effektiv tid (effektiv tid enl SvFF regelverk för futsal).

Pojk och flickklasserna (klass 02--06) 1 x 15 minuter med sista 5 minuterna effektiv tid. Varje lag har möjlighet att ha högst 2 överåriga (dvs 1 år äldre än åldersklassen) spelare per match.

I övrigt gäller Svenska Fotbollsförbundets regelverk för futsal. Turneringen är sanktionerad via Smålands FF. Endast föreningslag är godkända. Anmälan om kombinationslag skall först anmälas till My Wallin på Smålands Fotbollförbund 036-345456

Hör av er till Patrick Blomström 0705-376797 om något är oklart.

När ni accepterat er medverkan i turneringen skall inbetalning av anmälningsavgift ske omgående för att kvarstå som anmälda.

Plusgiro 44 41 33-3

Swish 123 417 1179

Vetlanda United IF.

Fullständig anmälan är accepterad först när fullständig anmälningsavgiften är erlagd.

Fyll därefter i spelare med nummer (och personnummer)i lottningsprogrammet. Detta för att vi skall kunna uppdatera målskyttar mm kontinuerligt samt att tabeller och liknande är up to date hela tiden.

Vid gruppsammanställning gäller:

1.Flest poäng

2 Bäst målskillnad

3 Flest gjorda mål.

Om det ändå är lika skall direkt efter sista gruppspelsmatch sudden death i straffar avgöra vilka lag som går vidare från gruppen.

Vid ev oavgjort resultat (slutspelsmatcher kvartsfinaler, semifinaler och finaler) blir det sudden death med straffar.

4 sekunders regel gäller vid boll över linje (se SvFF:s regelverk)

Varningar/Utvisning

2 gula och därmed utvisning ger avstämning nästa match i turneringen.

Grov utvisning innebär avstängning från mer spel i denna turnering samt rapportering till Smålands Fotbollsförbund.

Varje lag måste ha på sig västar när de ej är i spel. (VARJE LAG TAG MED SIG SJÄLVA)

Antal avbytare per match är max 9.

Vid matcher är det från och med 6:e frisparken (herr) och 5:e (P04)enligt SvFF:s regelverk som därefter ger direkt frispark/straff från 10 meter.

Inga timeouts.

Antal överåriga per klass är max 2 men där endast 1 överårig får spela per match.

Varje lag skall medtaga egna västar till avbytare.

Hemmalag har alltid höger sida om tidtagare/sekreteriatet och bortalag enligt spelschema det vänsta.

Regelverket följer FIFA:s regelverk som är översatt och finns på fogis.se/futsal.