Turneringsinfo Sund Cupen 2020

Välkommen till Sundcupen i Sundsvall 6-8 mars 2020.

Sund IF hälsar gästande föreningar, domare samt publik hjärtligt välkommen till årets upplaga av Sundcupen. Vår förhoppning är att alla inblandade, såväl spelare och ledare som domare och funktionärer kommer att uppleva en trevlig och givande fotbollshelg.

Cupen spelas i Nordichallen på konstgräs.

Anmälan

Görs via Cupmate, http://www.cupmate.nu/cup/sundcupen


Vi ser med fördel att Ni anmäler Er via www.cupmate.nu

Anmälningsavgift icke boende Bosvedjeskolan2700 kr/lag

Anmälningsavgift boende Bosvedjeskolan 1700 kr/lag

Anmälningsavgift boende Bosvedjeskolan P 10-11 1200 kr/lag

Anmälningsavgift icke boende Bosvedjeskolan, (P10-11) 1700 kr/lag

Deltagarkort ( boende på Bosvedjeskolan + mat ) 725/ person

Avgifter betalas in på Bankgiro: 199-8384, ange bokningskod eller lagnamn.

BETALAS SENAST 2020-02-06

Tävlingsform

P10/P11 Födda 2010 eller senare
P12 Födda 2008 eller senare

I klasserna 10/11 samt 12 år gäller de nya direktiven från SvFF, dvs utan resultatredovisning och därmed inget slutspel. Vi kan garantera minst 5 matcher per lag.

P13 Födda 2007 eller senare
P14 Födda 2006 eller senare
P15 Födda 2005 eller senare
P16-17 Födda 2003 eller senare
Seniorer Högst div 5

I klasserna 13 år och äldre gäller gruppspel i serieform, slutspel i cupform. Seger ger 3 poäng och oavgjort ger 1 poäng.
Lagens placering i gruppspelet bestäms enligt följande:

 1. Antal poäng
 2. Målskillnad
 3. Flest gjorda mål
 4. Inbördes möte
 5. Lottning

I cupspelet gäller vid oavgjord match följande:

Tre (3) straffar per lag. Straffsparken skall läggas från 9 meter från målet. Om matchen då inte är avgjord, läggs en och en straff tills matchen är avgjord. Minst sju (7) olika spelare måste slå varsin straff innan man får börja om med samma spelare. All eventuell straffläggning påbörjas omedelbart efter slutsignal.

OBS!På grund av ett pressat tidsschema så måste en förteckning över straffsparksläggare lämnas till domaren direkt efter avslutad match.

Bollar

Alla förutom P10/11 spelar med storlek 5. P10/11 spelar med storlek 4

Spelregler för Sundcupen

Sundcupen spelas med spelregler för 7-manna lag enligt Svenska Fotbollsförbundet och enligt Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser avseende spelklar spelare, med följande tillägg:

Fritt antalavbytare. En spelare får endast delta i ett lag i samma åldersgrupp.

Åldersdispensermed tillstånd av Sund IF gäller i Sundcupen. För lag som erhållit åldersdispens gäller att endast två överåriga spelare får delta på plan.
Med överårig spelare menas spelare som är 1 år äldre än åldersklassen.

Samtliga lag skall före första match till sekretariatet lämna in enlaguppställningpå samtliga i truppen ingående spelare (minst 30 minuter innan). Lagen har rätt att under Sundcupen uppdatera sin laguppställning med spelare som tillkommer under turneringen.

Walk Over: Lag som inte finns på plats, klar till spel på utsatt tid, förlorar matchen på walk over (3-0) Vi uppmanar alla lag att göra sig klara för spel på utsatt tid.

Protest:Protest skall vara skriftlig och lämnas till sekretariatet senast 30 minuter efter avslutad match. Protestavgiften 500 kr, lämnas samtidigt in och återfås om protesten godkännes.

Matchdräkt:OBS! Vidsamma färg skallbortalagetbyta matchdräkt.

Målvaktsreglerär detsamma som för 11-mannaspel. Bakåtpassning får inte tas med händerna och bollen skall sättas i spel inom sex sekunder från att mv fått bollen under kontroll. Undantag från denna regel görs i P10/11. I P10/11 få målvakten i samband med inspark välja om han vill kasta eller sparka ut bollen från händerna. Sexsekundersregeln gäller ej i P10/11.

Varning och utvisning: Spelare som varnas rapporteras ej till sekretariatet. Spelare som utvisas för lindrig förseelse eller målchansutvisning blir automatiskt avstängd därpå följande match. Spelare som utvisas för grov förseelse avstängs automatiskt en match och kan få ytterligare bestraffning av tävlingskommittén och/eller distriktsförbund. Det åligger ledarna i respektive lag att se till så att detta regelverk följs. Avstängd spelare på plan kan innebära att laget diskvalificeras i matchen och att resultatet blir 3- 0 till motståndarna.

Nolltolerans:Inom Medelpads fotbollförbund tillämpas principen om nolltolerans för könsord, svordomar och annat smädligt språk. Det innebär att om domaren hör detta kan spelare varnas eller utvisas för grov förseelse enligt domarens bedömning. Alkoholförtäring och rökning är förbjudet i Nordichallen.

Speltid:Alla klasser 1 x 25 minuter, i både gruppspel och slutspel

Spelplan:Konstgräs, 63 x 36 meter

Domare:Matcherna tillsätts huvudsakligen med domare från Medelpads DK. OBS! Några domare har nyligen genomgått sin första domarutbildning. Som spelare, ledare och förälder så tar vi givetvis vårt ansvar och stöttar dessa domare och inser att även de kan göra misstag emellanåt. Samma respekt gäller självklart också gentemot erfarna domare.

Övrigt:Först nämnda lag i spelordningen räknas som hemmalag i fråga om matchdräkt och gör avspark mot läktaren.

Prisutdelning:Sker direkt efter finalerna. Priser kommer att delas ut till 1:an och 2:an i varje åldersgrupp, endast 18 medaljer utdelas. Vinnarna erhåller också en pokal. I klassen P 10 samt P 11 delas pris till alla lag.

Bokning av buss:Under Sundcupen tillhandahåller vi tre minibussar med chaufförer för bokning av skjuts mellan förläggning och Nordichallen. All bokning av skjutsar görs i sekretariatet i god tid. Vi förbehåller oss rätten att prioritera skjutsar till Bosvedjans skola.

Upplåsning och stängning av hallen:Hallen kommer att vara upplåst 06.30 lördag och söndag morgon. Hallen stängs ca 30 minuter efter den sista matchen på fredag och lördag.

Tävlingsjury
Sund Cupen har en tävlingsjury som består av:

 • Claes Nyman
 • Kent Sjöberg
 • Per-Olof Altin

TÄVLINGSLEDARE OCH TÄVLINGSSEKRETARIAT :

Per-Olof Altin, 070-37 67 051
Claes Nyman, 070-312 85 35

Arrangör: Sund IF, Hammarvägen 17, 863 32 Sundsbruk

Tel: 070-37 67 051 Bankgiro: 199-8384

www.sundif.se mail:sund.if@telia.com

Mat

Vi erbjuder följande mat under Sundcupen:

Matlåda fredag , förbeställs för avhämtning.

Lunch lördag Kl. 11.00 – 14.00

Middag lördag Kl. 16.00 – 19.00

Lunch söndag Kl. 11.00 – 14.00

Specialkost finns att tillgå i viss utsträckning.

Den som vill ha matlåda till fredag kväll kan beställa det i förväg. perolof.altin@telia.com

Färdigpackad pastasallad i matlåda finns till försäljning under cupen. Du kan även köpa färdigpackad sallad i samband med hemfärd från cupen.85 kronor kostar den.

För de som bor på Bosvedjans skola serveras frukost 06.30-09.00 på Bosvedjeskolan.

Lunch och middag serveras i Nordichallen i direkt anslutning till planerna.

Beställning av matskickas med e-post perolof.altin@telia.com senast 2 mars

För er som reser till Sundsvall med kollektivtrafik.

För de lag som reser till cupen och behöver hämtning på Järnvägsstation eller busstation, var vänlig ta kontakt med Claes Nyman, 070-312 85 35 eller Lars-Erik Edlund, 070-60 60 660 , i god tid före avresa för att boka hämtning. Vi lotsar er till förläggningen med våra minibussar.

KOM IHÅG ATT TA HÄNSYN TILL ATT FINALERNA AVSLUTA SENAST 17.00 ,SÖNDAGEN 8/3, SÅ ATT NI PLANERAR HEMFÄRD DÄREFTER !!

FÖRLÄGGNINGSLISTA (endast för lag som är förlagda på skolan),skickas in senast den 2 mars via e-post tillperolof.altin@telia.com

Ni som skall övernatta på skolan måste fylla i en förläggningslista med namn på de som skall sova i skolsalen och skicka den med e-post tillperolof.altin@telia.com senast den 2 mars 2020. Sker förändringar i förläggningslistan måste det meddelas till arrangören, Sund IF.

 • Det skall finnas en ansvarig för rummet med telefonnummer.
 • Alla namn på de sover i skolsalen ( ej personnummer) max 12 personer i varje sal.
 • Sovsalarna på skolan finns tillgängliga från och med kl 17.00 på fredag.
 • Sund IF ansvarar inte för bortappade eller stulna saker

Förläggningslistan skall till räddningstjänsten och uthyraren Sundsvalls kommuninnanövernattning får ske. Det ombesörjer Sund IF.

Förläggningsansvarig är Per-Olof Altin, 070-376 70 51

Vid ankomst:

Ledare skallchecka ini sekretariatet, Nordichallen och hämta ut band som alla spelare skall ha på armen under hela Sundcupen för att få komma ner till fotbollsplanen. Spelarna får vänta uppe i hallen tills ledare har hämtat banden. Dessa band skall uppvisas för vakt i trappen för att få komma ner till fotboll planen (Inga obehöriga skall vistas i omklädningsrum och nere vid planerna för att bl.a. undvika stöldrisker).

 • Laguppställningkan läggas in i Cupmate där ni anmälde ert lag. Om inte det är gjort där skall laguppställning med nr, namn och fullständigt personnummer, lämnas in i sekretariatet innan första match.
 • Omklädningsrum: (byt om i valfritt omklädningsrum, väskorna placeras sedan ut i hallen längs kort/långsidorna). Väskor/kläder får ej lämnas kvar i omklädningsrummen. Det är inte tillåtet att låsa in sig i omklädningsrummen. Ni måste vara beredd på att dela eftersom det bara finns fyra omklädningsrum.
 • Var noggrann med eravärdesaker(stöldrisk) titta igenom omklädningsrummen efter duschning (kvarglömda saker) tag av alla smycken innan match.
 • Bollar:Tag med egna uppvärmningsbollar.
 • Extra matchtröjor/västar: Tag med egna.
 • Matkuponger: Finns att köpa i sekretariatet, ni kan även förbeställa mat i Cupmate. 85.-per matbiljett
 • Internet: Spelordningen finns i Cupmate med länk från vår hemsida och vi uppdaterar alla resultat kontinuerligt,www.sundif.se

 • Vi finns på Instagram samt Facebook

Birsta Bilgummi AB

LAC

NHK

SBB

SCA