Oppdatert 4/2/22: Vi ser at flere har problemer med å fylle opp lagene sine på grunn av Covid. For å unngå at dere må trekke lag, endre vi noe på reglene:

b) Benytte spiller(e) fra en årgang over. I dette tilfellet kan laget ikke delta i sluttspill.
c) Benytte spiller(e) fra samme årgang fra en annen klubb. I dette tilfellet kan laget ikke delta i sluttspill.

Om ett/flere av punktene benyttes,skal det meldes inn sammen med laglisten.

Banen

Snarøyabanen vil deles inn i 3 mindre baner adskilt med vant. Turneringsledelsen står fritt til å bestemme om banen skal utvides, oppad begrenset til en tredjedels 11er bane.

Det spilles med 7 spillere inklusiv keeper. Laget kan benytte inntil 15 spillere, og forestår selv spillerbytter. Banene er ikke spesielt merket for 7’er spill. Ved corner skal angripende lag stå utenfor en tenkt bue 12,5 meter fra målet. Straffe skal tas 9 meter fra mål.

Kamplengde
Hver kamp er på 1 x 25 minutter, uten pause. Dersom en av laglederne i en kamp ønsker det, vil det foretas sidebytte etter 12,5 minutter i denne kampen. Hvis et lag uteblir ved start, vil kampstart på denne banen utsettes til laget møter, og lagene vil dermed få kortere spilletid. Uteblivelse mer enn 5 minutter i klasser med sluttspill, vil gi walk over til det andre laget og 2 – 0 i målprotokollen.

Lagskjema
Alle spillere skal føres opp på Lagskjema. Laglederne har ansvaret for at lagskjemaet leveres ferdig utfylt i Sekretariatet før kampstart.

Spillers alder
Det er ikke tillatt å benytte for gamle spillere i forhold til årsklassen, med mindre det er gitt dispensasjon fra turneringsledelsen i forkant. Brudd på dette vil medføre diskvalifikasjon av laget, og 2 – 0 i målprotokollen i tilfellet det gjelder et lag i klasse med sluttspill. For årsklasser med sluttspill er det ikke tillatt å benytte samme spiller på forskjellige lag i samme klasse. Brudd på dette vil medføre diskvalifikasjon av laget, og 2 – 0 i målprotokollen for alle lagets kamper. For de yngre årsklassene skal turneringsledelsen rådspørres i de tilfeller hvor det er nødvendig å benytte samme spiller på flere lag for å kunne stille fullt lag. Yngre spillere fra et annet turneringslag kan benyttes for spill på eldre lag. Det kan delta jenter på guttelagene.

Farge på kampdrakter
Det laget som i kampprogrammet er oppført som bortelag er ansvarlig for å benytte erstatningsdrakter med annen farge enn klubbdrakten, dersom hjemmelag og bortelag har like draktfarger.

Kampballer
Hjemmelaget holder kampballer. Det skal plasseres minst 3 baller ved hvert mål til kampstart.

Hjemmelaget er det laget som står oppført først i hver kamp

Frislag
Ved frislag og innslag må motspillerne være minimum 5 meter fra ballen.

Straffeslag og utvisninger
I klasse 2014, 2013 og 2012 skal det ikke idømmes utvisning. Ved grove tilfeller av ureglementert spill/oppførsel, vil det kunne henstilles til lagleder om å bytte ut spiller for en periode. Vi ber om at en eventuell henstilling tas til følge.

I klasse 2014, 2013 og 2012 skal man søke å unngå å dømme straffeslag. Straffeslag skal kun dømmes ved bevisst og åpenbar forseelse som avverger mål. Ved andre forseelser som ellers ville resultert i straffeslag, skal det dømmes frislag og ballen trekkes ut til en tenkt bue 12,5 meter fra mål.

I klasse 2011 og eldre vil det kunne idømmes straffeslag og foretas utvisninger. Utvisninger er på 2 eller 4 minutter. Dersom en forseelse åpenbart ikke fratar angripende lags mulighet til å score, skal det ikke idømmes straffeslag.

Spesielle regler for klasser med sluttspill
Det vil spilles sluttspill og kåres vinnere i klassene 2009 og 2010. Alle lag spiller 3 kamper i det innledende gruppespillet. For alle disse lagene gjelder følgende poengregler i innledende spill:

a. totalsum tabellpoeng (seier=2, uavgjort=1, tap=0) b. innbyrdes oppgjør c. netto målforskjell (Mål scoret - mål sluppet inn) d. antall egne mål scoret e. loddtrekning

Bronse- og finalevinner kåres etter følgende kriterier a. resultat ved ordinær tid. Obs: tiden er ute når speaker blåser av kampen b. 5 minutters ekstraomgang, sudden death c. straffekonkurranse. Flest scoringer av 5 skudd fra hvert lag d. straffekonkurranse -annenhvert slag

Oppførsel mot dommerne
Dommerne vil i hovedsak være junior- gutte og småguttspillere fra Snarøya Sportsklubb, noen dømmer sine første kamper. Som i enhver annen turnering/kamp vil det også i Snarøya Cup oppstå situasjoner hvor man mener dommeren har dømt feil. Vi ber i denne sammenheng om at lagledere, foreldre og øvrige tilskuere fremstår som gode eksempler for barna, og avstår fra enhver form for ukvemsord og utskjelling av dommerne. Er man spesielt misfornøyd, kan dette tas opp med turneringsledelsen via sekretariatet, eventuell i formell protest i sluttspillklassene.

Protest
Cupen vil oppnevne en jury på tre personer som behandler eventuelle protester. Protester kan kun leveres i klasser med sluttspill. Protester må varsles dommer og motstanderlag senest innen 5 minutter etter kampslutt og leveres skriftlig til sekretariatet i løpet av 10 minutter etter kampslutt. Juryen behandler protesten senest innen 20 minutter etter kampslutt. Juryens avgjørelse kan ikke ankes av noen av lagene. Ved innlevering av skriftlig protest, skal det protesterende lag betale et protestgebyr på kr. 500,- sammen med protesten. Protest uten protestgebyr vil avvises. Dersom protesten tas til følge, vil protestgebyret refunderes. Juryen kan velge å refundere protestgebyret selv om protesten avvises.