Allmän information

Laholms kommun kan stoltsera med Sveriges längsta sammanhängande sandstrand - 12 kilometer, från Skånegränsen i söder till Lagans mynning i norr. Ett barnvänligt paradis med breda stränder och skyddande sanddyner. Hit har folk och familjer rest för att njuta av sol och salta bad i över 100 år.

I Mellbystrand är dynorna härligt höga och sanden mjuk och ljus, likt en söderhavsö.
Perfekt för en beach soccer cup!

Hitta hit
Adress: Birger Pers väg, 312 60 Mellbystrand

Bil
Mellbystrand ligger längs med två stora vägar, E6:an och riksväg 24. Från dessa är det enkelt att koppla på sig från andra vägnät.

Tåg
Till Laholm tar du dig enkelt med Öresundståget mellan Göteborg-Helsingör eller med Pågatåget Halmstad-Helsingborg. För att ta dig vidare till Mellbystrand tar du regionbuss 225 mellan Laholm-Båstad.

Buss
Det finns fler olika busslinjer som går till Laholm. Hitta den närmsta på www.hallandstrafiken.se.

Boende
I Mellbystrand finns det olika boendemöjligheter.
Gå in på www.visitlaholm.seför att hitta ett boende som passar dig.

Café/kiosk
Försäljning av enklare förtäring kommer att finnas på stranden.
Större utbud av restauranger, butiker och kiosker finns i närområdet.

Sevärdheter
Laholms kommun har mycket att erbjuda. Här samsas natursköna upplevelser med fartfyllda äventyr, storartad konst och gedigen kulturhistoria.Här finns milsvida cykelleder, branta skidbackar, Hallands äldsta stadskärna och Sveriges längsta sandstrand. Bland annat.

I Mellbystrand ligger Hökafältets naturreservat. Reservatet är ett av Sveriges värdefullaste sanddyneområde. I reservatet hittar du spännande historia, rikt växt- och djurliv, mysiga vandringsleder och fartfylld MTB-led. I utkanten av reservatet ligger Lagaoset som är ett vackert naturområde där Lagan rinner ut i havet. Här får du en vacker utsikt över Bjärehalvön och Laholmsbukten och det är få naturupplevelser som överträffar en sommarkväll vid Lagaoset.