Regler

Under cupen gäller SIBF:s regler.

Lagen: Max 20 registrerade spelare per lag. Max 5 ledare. En spelare kan bara vara registrerad i ett lag. Dispens kan sökas för föreningar med fler än två lag, för en rättvis speltid för alla spelare.

I förekommande fall är bortalaget skyldigt att spela i reservställ eller västar.

Matchtid

Gruppspel : 2x15, Max 5 min paus. Time-out är inte tillåtet. Rullande klocka hela matchen.

Slutspel (semi, match om tredje och final) : 2x20. Time-out är tillåtet. Effektiv speltid tillämpas sista 3 minutrarna.

Poängräkning i gruppspel

Vinnande lag får 3 poäng för vinst. Förlorare får 0 poäng. Vid oavgjort får vardera lag 1 poäng.

Efter att alla matcher i gruppspelet räknas tabellen ut. Om två lag har samma poäng så gäller i första hand målskillnad. Har lagen samma målskillnad, räknas flest gjorda mål. Är lagen trots detta lika räknas inbördes möte. Som sista utväg tillämpas lottdragning. Detta gäller även tvåan.

Under slutspel gäller följande:

Vid oavgjort tillämpas först 5 minuter sudden death. Om matchen inte avgjorts under sudden death blir det straffläggning. Utslagning med straffar sker genom att båda lagen lägger 3 straffar vardera, kan lagen trots straffar inte skiljas åt så lägger lagen en straff vardera till matchen är avgjord.

Protester

Eventuella protester behandlas av tävlingsansvariga (se nedan). Eventuella protester ska inlämnas skriftligen, tillsammans med protestavgift om 1500:- senast en timme efter att matchen är avslutad. Vid godkänd protest återlämnas avgiften i sin helhet.