Regelverket för Futsal

Regelverket för Futsal i Sverige finns beskrivet iSpelregler för Futsal.

Regler

• Macherna i KBAB Cup är 1x12 minuter i gruppspel och 1x15 minuter i slutspel.
  • Fyra-sekunder vid igångsättning, ackumulerade frisparkar, och time-outtillämpas ej.
  • Igångsättning vid fasta situationer (avspark, inspark, hörna, frispark) sker genom att spelaren passar eller skjuter bollen (förutom målvakten kasta kastar).
  • Vid målvaktsutkast eller när målvakten fångar bollen i spel ska andra laget backa till retreatlinjen och stanna där tills bollen har lämnat målvaktens händer. Tillämpa retreatlinjen som markeras fem meter från straffområdesgränsen.
  • Tillåtet för målvakten att kasta över halva planen
  • Målvakten får ta emot bollen med fötterna vid tillbakaspel, vid obegränsat antal tillfällen.
  • Vid utkast från målvak tillämpas en retreat linje, lilla gula linjen utanför planen ca 10 meter från mål. Medspelare ska då vara utanför straffområdet, gula heldragna linjen.
  • Vid utvisning av spelare fortsätter man spela 5 mot 5 och den utvisade får komma in i spel efter 2 minuter eller efter att motståndarna gjort mål inom dessa två minuter.