Tävlingsregler

SPELTID

Alla matcher i gruppspelet spelas 2 x 15 minuter.

TURNERINGSPROTOKOLL

Samtliga lag skall ha med sig ifyllt turneringsprotokoll med samtliga spelares namn och födelsedata. Ni behöver alltså inte registrera spelarna i Cupmate. Protokollet laddas ned här

Protokollet lämnas in till sekretariatet innan match oavsett om resultat ska registreras eller inte. De spelare som deltar i respektive match skall markeras i protokollet. Efter match tar laget med sig protokoll för att använda till nästa match. Efter sista matchen skall protokollet lämnas kvar hos sekretariatet. Lag i klasser med slutspel behöver ha två exemplar av turneringsprotokollen.

UPPVÄRMNING

Lagen tar med egna uppvärmningsbollar till cupen och det lag som är hemmalag står för uppvärmningsbollar i respektive match. Uppvärmning på planen sker i mån av tid inför planerad matchstart. Om det blir förskjutningar i spelschemat kommer domarna att dra igång matcherna omedelbart efter föregående match för att se till att schemat hålls.

GLASÖGON

Glasögon är obligatoriskt för alla spelare i våra klasser. Spelare som efter påpekande av domare inte har glasögon blir utvisad.

CUPREGLER - KÄMPANDE KLASSER (2015 - 2013)

Speltid:
2 x 15 minuter rullande tid.

Matchresultat registreras endast på tavlan i hallen, inte i matchprotokollet.

Klockan stannas vid mål. Dock gäller att om ett av lagen, för första gången i matchen, leder med fem mål, rullar tiden resten av matchen utan stopp, såvida domaren inte gjort tecken för att tiden ska stoppas.

Time out tillämpas inte.

Samtliga spelare får en medalj.

CUPREGLER - TÄVLANDE KLASSER (FÖDDA 2012 OCH ÄLDRE)

Speltid:
Gruppspel2 x 15 minuter rullande tid

Speltid Slutspel:
Kvart och semifinaler: 2 x 15 minuter rullande tid. Sista (2) minuten spelas med effektiv tid. Två minuters paus (vid förseningar tillämpas 1 minuts paus).

B-finaler 2 x 15 min rullande tid. Sista 3 minuterna spelas med effektiv tid. Tre minuters paus.

A-finaler 2 x 20 min rullande tid. Sista 3 minuterna spelas med effektiv tid. Tre minuters paus.

Matchresultat registreras på tavlan i hallen samt i matchprotokollet. Resultaten rapporteras av cupledningen in till Cupmate.

Kommer man inte i tid till matchstart eller vid match mot vakant motståndare blir det WO med siffrorna 3-0.

Klockan stannas vid mål.

Time out är endast tillåtet i slutspelsmatcher. Max en time out per lag och match.

Pokal delas ut till 1:a och 2:a lag i A- och B-slutspel.

Poängberäkning:

Seger i gruppspelet ger 3 poäng.

Oavgjord match ger 1 poäng.

Förlorad match ger 0 poäng.

Lika resultat vid full tid i slutspelet:

kvartsfinal eller semifinal gäller följande:

Om resultatet vid full tid är lika avgörs matchen genom omedelbar straffläggning. Utslagning med straffar sker genom att båda lagen lägger tre straffar vardera. Är lagen fortfarande lika efter de första tre straffarna, så lägger lagen en straff vardera tills matchen har avgjorts. Varje lag ska använda tre olika straffskyttar. En straffskytt får inte slå sin andra straff förrän alla tre slagit varsin osv.

I finaler gäller följande:

Om resultatet vid full tid är lika tillämpas 1x5 minuter sudden death. Är resultatet efter denna period fortfarande lika avgörs finalen genom straffläggning enligt samma modell som i semifinalerna.

TABELLPLACERING

Om två eller fler lag hamnar på samma poäng i gruppspelet gäller följande:

1. Målskillnad
  2. Inbördes möten
  3. Lottning
  4. Slutspelsregler

Vid oavgjort resultat efter full matchtid gäller straffläggning. 3 straffar per lag därefter sudden death-straffar, dvs en straff i taget.

Lag/spelare kan delta i två olika klasser. Om man har två lag i samma klass ska det vara olika spelare i de två lagen.

Om klubben har två lag med i samma klass inom de tävlande klasserna (2012 och äldre), är de två lagen i olika grupper i gruppspelet. I eventuellt slutspel kan lagen dock komma att mötas då fördelning av lagen till slutspelsmatcher sker med automatik.

REPESENTATION

En spelare får bara representera ett lag i en åldersklass. Pojkar får bara spela i pojklag. Max tre flickor får spela i ett pojklag.

ÖVRIGT

Vi följer Stockholms Innebandyförbunds tävlingsbestämmelser, tävlingsregler och föreskrifter.

Medtag både hemma- och bortaställ.

Det är viktigt att den person som anges som lagets kontaktperson är närvarande under cupen.

Vi har i möjligaste mån försökt minimera förflyttning mellan olika hallar men det måste ändå ske i vissa fall. Det är därför viktigt att vi håller tiden i alla hallar, då försening i en hall annars kan påverka en annan hall. Som deltagande lag kan ni bidra till detta genom att vara på plats i god tid inför match, hörsamma domarnas påkallande av matchstart, och göra inträde och utträde av planen på ett snabbt och organiserat sätt.

Med Stockholms innebandyförbunds nya seriestruktur får vi tillsammans göra vårt bästa för att alla lag ska hamna på rätt spelnivå.