Välkommen till Sommarcupen 2017

Sommarcupen 2017

Jag vill tacka alla spelare, ledare, föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar samt alla andra som deltog/besökte Åby under vår Sommarcupshelg. Som helhet tycker vi som arrangör att det var en lyckad cup. Solen lyste mestadels och det verkade som om spelarna var nöjda när de fick sina medaljer. Och extra nöjda verkade de lag som fick ta emot våra Fair Play-pris. Men tyvärr finns det även på denna nivå personer som inte förstått vad barnidrott går ut på. Att en förälder i paus uppsöker en av våra föreningsdomaren, som dömde 5 mot 5 för första gången, för att man anser att denne dömt felaktigt och avslutar med orden ”domarn, nu får du för fan vakna i andra halvlek”. Då har det gått för långt. Som tur var ryckte dels en mamma in och därefter tog en av våra matchfunktionärer ett snack med föräldern. Men skall det behöva vara så här? Är det okej som vuxen att på ett sådant sätt tilltala en domare, som dessutom inte fyll 14 år?

Som ordförande tycker jag att vi som förening har gjort allt vi kan för att informera om att detta är barnidrott, att domarna är unga och ibland oerfarna och vad vi som förening står för. Men tydligen räcker det inte! Vad nästa steg kommer att bli vet jag inte i dagsläget men frågorna jag ställer mig är. Deltar vi inte i cuper för att ha roligt och uppmuntra varandra till att utvecklas? Från i år kan man dessutom inte vinna cuper (undantag finns såsom Gothia) förrän man är 13 år. Så varför stressar man då barnen? Varför skriker man på spelare och domarna? Blir någon bättre av detta? Under mina snart 30 år som fotbollsledare har jag aldrig sett någon spelare eller domare bli bättre av att få skäll, av att någon skriker på en. Så min uppmaning till de personer som fortfarande gör detta är att det är dags att VAKNA. Och vill ni att ert lag skall vinna vårt Fair Play-pris så måste ni tänka om.

Avslutningsvis till alla er som har förstått, för ni är lyckligtvis flertalet, skulle jag bara vilja framföra mitt och föreningens tack.

Fair Play

 • P2006 - Eriksberg IF Blå
 • F2007-Askim IK Röd
 • P2007 Grupp A-Azalea BK Svart
 • P2007 Grupp B-Hjuviks AIK Vit
 • F2008 -Solängens BK
 • P2008 Grupp A -Dalen / KFF 2
 • P2008 Grupp B -Åsa IF
 • F2009 - Solängens BK, lag 1
 • P2009 Grupp A - Näsets SK 2
 • P2009 Grupp B - Mölnlycke IF Svart
 • P2009 Grupp C - Näsets SK 6
 • P2009 Grupp D - Trollhättans IF
 • P2009 Grupp E - Solängens BK Vit
 • P2010 Grupp A - Kärra KIF Gul
 • P2010 Grupp B - Kärra KIF Vit
 • P2010 Grupp C - BK Bifrost
 • P2010 Grupp D - Kärra KIF Grön
 • P2011 Grupp A - Lerkils IF Dragonite
 • P2011 Grupp B - Lerkils IF Snorlax

Passar också på atttacka alla domarna, föreningens kansli, arrangemangsgruppen och alla föräldrar som ställt upp och arbetat. Utan er hade vi aldrig kunnat genomföra detta arrangemang. Stort TACK!

Micael Andersson, ordförande Fässbergs IF


Sommarcupen 2017, 19-20 augusti

Fässbergs IF inbjuder er till vår traditionella sommarcup i fotboll. Alla matcher spelas på konstgräsplanerna på Åbyvallen. Cupen vänder sig till pojk- & flicklag i ålder 6 till 11 år, (P/F 2006-2011) och genomförs helgen den 19-20:e augusti 2017.

Cupen sanktioneras hos Göteborgs Fotbollsförbund.

För 3 mot 3-lag, födda 2010-2011 genomförs cupen som rak serie, utan slutspel. Seriespelet genomförs under Lördagen. Alla lag är garanterade 4 matcher. Speltid 2x6 min. Fair-play pris delas ut och alla deltagare får en medalj. 3 mot 3-spel sker med sarg. Ingen sammanställning av resultat tillhandahålls för 3 mot 3-spel.

För 5 mot 5-lag, födda 2008-2009 genomförs cupen som rak serie, utan slutspel. Seriespel genomförs under Söndagen. Alla lag är garanterade 4 matcher. Speltid 2x15 minuter. Fair-play pris delas ut och alla deltagare får en medalj. Ingen sammanställning av resultat tillhandahålls för 5 mot 5-spel.

För 7 mot 7-lag, födda 2006-2007 genomförs cupen som rak serie, utan slutspel. Seriespel genomförs under Lördagen. Alla lag är garanterade 4 matcher. Speltid 2x15 minuter. Fair-play pris delas ut och alla deltagare får en medalj. Ingen sammanställning av resultat tillhandahålls för 7 mot 7-spel.

Överåriga

Vi följer Göteborgs Fotbollsförbund rekommendationer och där står det "Med överårig spelare menas spelare som är max ett år äldre, man får använda en styck överåriga spelare, man behöver inte söka dispens utan man ska upplysa motståndarna att man har överårig spelare.".

För mer information se http://www.cupmate.nu/cup/fassbergsif-sommarcup

ANMÄLAN

Sista anmälningsdag är 15:e juni med reservation för fulla och ev. strukna eller minskade grupper. Anmälan görs via anmälningsformuläret här till höger. Anmälningsavgiften faktureras elektroniskt inom 14 dagar till den mail ni anger i anmälan.

För att garantera plats, gör din anmälan redan idag!

ANMÄLNINGSAVGIFT

3 mot 3: 250:-/lag

5 mot 5: 700:-/lag

7 mot 7: 800:-/lag

Välkomna!

Fässbergs IF Kommunikationsgruppen/Sommarcupen

Tält med försäljning av mat & dryck kommer finnas på plats!

Om ni har frågor vänligen maila: sommarcupen@fassbergsif.se

Senaste nytt

Mer på nätet

Vi finns även på:

Sponsorer