Tävlingsbestämmelser
Avenyn cup 2016

1. SPELREGLER
Avenyn Cup spelas med följande regler, undantag och förtydliganden.
Spelplanen är femmanna, 40 x 20 meter (handbollsplans storlek), Avenyn cup spelas på
konstgräs. Straffområdet är lika stort som på en sjumanna plan, straffpunkten är 6 meter från mållinjen.
Hemmalaget börjar matchen med boll. Hemma-borta lag lottas av tävlingsledningen.
Vid avspark, frispark och inspark från sidan ska motståndaren minst stå fem meter från bollen. När bollen går död vid kortlinjen ska måkvakten kasta ut bollen för att få bollen i spel. Målvakten får inte kasta bollen direkt i mål. Målvakten får inte ta upp bollen med händerna vid  tillbaka spel från egen spelare. Målvakten får ta upp bollen med händerna vid tillbaka spel med huvudet.
När bollen går död vid långsidan, så är det inspark som gäller. Laget som har inpark får inte
skjuta bollen direkt i mål.

Glidtackling, det är ej tillåtet att glidtackla mot bollen och bollförare, däremot är det tillåtet att glidtackla längs med bollens riktning och bollförare.
Får du gult kort, spelas laget med en man mindre i två minuter, vid mål är laget fulltaligt igen.  Vid rött kort spelar laget med en man mindre i fem minuter vid mål är laget fulltaligt igen, spelare som får rött kort får inte deltaga i matchen och inte nästkommande match heller. Protest vid eventuella domslut inlämas till seketariet senast 15 min efter matchen, kostnad 500 kr, pengarna tillbaka om protesten beviljas.

2. TÄVLINGSFORM
Vid fullt deltagarantal indelas lagen i grupper om fem lag, där alla spelar mot varandra i en
enkelserie. Ordningsföljden mellan lagen avgörs efter poäng.
Seger ger 3 poäng, oavgjord match 1 poäng, förlust 0 poäng.
Om två eller flera lag har samma poängsumma, avgörs ordningsföljden på följande sätt:
1. Målskillnad.
2. Högsta antal gjorda mål.
3. Resultatet vid det inbördes mötet mellan lagen som ligger lika.
4. Straffsparksläggning (3 straffar).
Slutspel
ettan, tvåan, till A-slutspel, trean till B-slutspel.

Straffsparksläggning
Samtliga spelare som finns med i gällande match, äger rätt att delta i straffsparksläggningen.
(Gäller således även avbytarna). I 5-mannaspelet får ingen spelare slå fler straffar förrän 6 spelare lagt var sin straff. I slutspelet avgörs matchen på straffar direkt efter slutsignal vid lika resultat, suddendeath
straffar. Straffläggningen görs på plan 5.

3. KLASSINDELNING
Seniorer (min ålder 2000)

4. MATCHTID
1x 12 min I gruppspel, 1x12 min i slutspel och 2x10 min final

5. LAGUPPSTÄLLNING:
Alla lag skall lämna en deltagarförteckning med namn, födelsenummer (10 siffror) och
tröjnummer över de spelare som kommer att delta i turneringen. Deltagarförteckningen skall  lämnas till matchsekretariatet senast 15 minuter före första match. Laguppställningen gäller under hela cupen och får ej kompletteras med deltagare i efterhand. Laguppställningen kan även mejlas in via avenynunitedfc@gmail.com via det formuläret som ni  får efter ni har betalat anmälningsavgiften.

6. INFÖR MATCH
Spelardräkter
Samtliga spelardräkter skall vara numrerade och numren skall överensstämma med dem som är angivna på laguppställningen. Numreringen skall finnas på ryggen av spelartröjan. Två spelare  får inte ha samma nummer på tröjan under samma match.
Om matchdomaren bedömer att ena laget skall byta speldräkt på grund av likhet i färg med det andra lagets speldräkt, skall bortalaget byta, Vid behov finns västar att låna i sekretariatet.
Vid match
Alla lag ska vara omklädda och färdiga vid sin spelplan senast 10 minuter före utsatt matchtid. Det åligger berörda ledare att tillse att spelare som utvisats inte får deltaga i nästkommande match.
Samtliga spelare måste vara försäkrade, Avenyn cup tar ej ansvar för oförsäkrade spelare.
Samtliga spelare måste använda benskydd under match.
Varje lag är ansvarigt för sina egna supportrars uppträdande.

Bollar Avenyn cup spelas med storlek 5.

7 Anmälan till Avenyn cup
Anmälan ska betalas senast 5 dagar sedan laget gjorde anmälan annars så stryks laget från cupen.

8 Priser,

Om företaget mot förmodan går i konkurs eller gör en omorginisation så att
presentkortet inte gäller tar inte Avenyn cup ansvar för det. Inte heller om ni som lag inte utnyttjar presentkortet i tid.