Regler Elme Beachcup 2017.

Då Elme Beachhandbollsplan är en av få beachhandbollsplaner i Sverige som håller internationella mått 12 x 27 meter, Spelas Elme Beachcup enligt internationella Beachhandbollsregler.*

1: OLIKA TYPER AV KAST
Inkast görs med en fot på sidlinjen.
Inkast ersätter hörna och görs där målgårdslinjen möter sidlinjen.
Frikast läggs en meter utanför
offensiv målgårdslinje.
Straff läggs från offensiv målgårdslinje (6-meter). Mål på straff ger två poäng

2: LAGET
Laget besår av tre utespelare och en målvakt i varje lag med max fyra avbytare

3: SÅ SPELAS BEACHHANDBOLL
2x10 minuter med fem minuters paus. Varje halvlek måste avgöras (inga halvlekar får sluta oavgjort).
Vid oavgjord halvlek går den till sudden death, det lag som först gör mål vinner halvleken.* (OBS! Speltiden kommer fastställas efter det att anmälningstiden gått ut)

4: SÅ RÄKNAS MÅL
Vanliga mål = en poäng.
Spektakulära mål (snurr eller japan) = två poäng.
Mål av målvakt, specialist (spelare som byter med målvakt i anfall)
= två poäng.
Straffmål = två poäng.

5: SÅ SPELAS BOLLEN
Använd händerna. Rulla eller lägg ner bollen i max tre sekunder (räknas på samma sätt som en studs). Det är tillåtet att slänga sig efter bollen, även om bollen ligger i målgården.

6: VILKET LAG VINNER
Det lag som får flest poäng vinner halvleken.
Det lag som först når till två vunna halvlekar vinner matchen.
En halvlek = en poäng.
Vinner lagen varsin halvlek står det 1-1 och matchen får avgöras på shoot out.

7: BESTRAFFNINGAR
Den utvisade spelaren ska lämna planen och får komma in igen först när det egna laget får tillbaka bollen. Två utvisningar innebär diskvalifikation.

8: SHOOT OUT
Varje lag har en målvakt i mål och väljer ut fem spelare var som får ta varsin shoot out (fem olika spelare). Lagen skjuter varannan shoot out.
Båda målvakterna står på sin respektive mållinje. Utespelaren på tur att skjuta ställer upp med en fot på målgårdslinjen. Utespelaren passar målvakten. Först då får målvakterna röra sig från sina utgångspositioner.
Målvakten kan välja att skjuta själv, eller så kan målvakten passa utespelaren som springer mot motståndarmålet. Utespelaren försöker då göra mål. (OBS: ska genomföras inom tre sekunder).
Nuddar bollen marken, alternativt att utespelaren gör ett regelfel döms shoot outen bort. Om försvarande målvakt begår ett regelfel blir det straff och rött kort.