Välkommen till Ackerscupen


Ackerscupen 2020


INSTÄLLT!!!

13:e mars:

Med anledning av StIBFs beslut 13:e mars kring att ställa in alla cuper fram till 30:e april sanktionerade av StIBF så kommer också Ackerscupen att ställas in. Alla inbetalade cupavgifter kommer att betalas tillbaka inom kort.


12:e mars:

covid-19:Med anledning av regeringsbeslut 11:e mars kring begränsningar av evenemang med fler än 500 personer så kommer vi att ansöka om tillstånd hos polisen. Vi kommer med all sannolikhet att klara kravet på max 500 personer samtidigt i samma byggnad och troligen får vi tillstånd att anordna cupen. Restriktionerna kan dock komma att ändras och vi följer noga utvecklingen och informerar här på hemsidan i händelse av förändringar. I händelse av att cupen ställs in kommer alla lagavgifter att betalas tillbaka.


27:e februari:

Många frågar nu efter vilket datum respektive klass spelas men vi vill avvakta med att bestämma detta tills vi vet bättre hur många anmälda lag det blir i respektive klass. Vi siktar på ca 64 lag och vi har i dagsläget 53 lag anmälda. Info om speldatum kommer att publiceras här så snart detta bestämts.


NU har vi öppnat cupen för 2020

Välkomna med er anmälan!

Ackers=Åkersberga IBF


Turneringsinformation

4-5 april 2020 spelas Ackerscupen.

Turneringen pågår under lördag och söndag. För klasser med slutspel (P/F07) garanteras fyra matcher per lag, för övriga klasser (P/F08-10) garanteras tre matcher. Det är dock en 1-dagscup så alla klasser spelas färdigt samma dag.

Paus under turneringen är 2 minuter och timeout är endast tillåtet under slutspel.
Uppvärmning på plan ges endast i mån av tid.Ta med egna bollar till uppvärmningen.

Vinst ger tre poäng, oavgjort ger en poäng.
Vid oavgjort i slutspel eller eventuella placeringsmatcher, går matchen till straffar där varje lag får fem straffar var. Därefter följer utslagningsstraffar.

KLASSINDELNING

Matcherna spelas i följande hallar: Åkersberga Sporthall A och B, Hackstahallen och Skärgårdsstadshallen.

I hallarna finns mindre läktare och möjlighet till kiosk och enklare mat. Mer information om faciliteterna finns under respektive hall på hallsidan.

Slutspel spelas i P07 och F07. För övriga klasser spelas matcher utan resultaträkning.

Pojkklasser

Pojkar 07, 08, 09, 10 Speltid 2x15

Flickklasser

Flickor 07, 08, 09, 10 Speltid 2x15

Vid för få lag anmälda i en klass kan den ställas in eller slås samman med en annan klass.

Preliminärt matchschema kommer ut senast en vecka innan cupen. Vilken dag lagen spelar läggs ut så fort det är spikat. Håll koll på cupsidan!

Klockan stannas vid mål, dock gäller följande i klasser som inte redovisar resultat:

Om ett av lagen, för första gången i matchen, leder med fem mål, rullar tiden resten av matchen utan stopp såvida domaren inte gjort tecken för att tiden ska stoppas.


DELTAGARE PER LAG

Det finns ingen begräsning på hur många spelare som får spela för laget under turneringen, dock max 20 spelare per match.
En spelare får bara representera ett lag i samma klass i turneringen.


FÖRSÄKRING, ANSVAR

Alla deltagare måste vara försäkrade både på och utanför planen. Ackerscupen har inga gruppförsäkringar och tar inte heller ansvar för deltagare som råkar ut för sjukdom, skador, stöld, eller förstörda tillhörigheter.


ANMÄLAN OCH BETALNINGAR

När ni anmäler er använder ni er mailadress som användarnamn och väljer lösenord för att kunna logga in på sidan. Notera dessa! Senast en vecka innan cupen ska ni ha registrerat era spelare på cupsidan. Det gör inget om en spelare ni registrerat inte kommer till spel.

Vi använder elektroniska matchprotokoll varför registreringen av spelare är mycket viktigt. Utan detta kan ni inte påbörja cupspelet.

Har ni frågor kan ni maila till:ackerscupen@akersbergaibf.se


När ni anmält ert lag ska ni omgående betala in lagavgiften för att er anmälan ska betraktas som giltig. Obsevera att anmälan är bindande! Sista betalningsdag är 22 mars.
Anmälningsavgiften per lag är:

2700:- för P07, F07

2200:- för P08-10, F08-10

Efter er anmälan samt inbetalning bekräftar vi er anmälan per mail till den mailadress ni uppgivit vid anmälan. Er anmälan räknas från den dag lagavgiften fanns på vårt konto. Vid eventuella överbokningar går vi efter datum när lagavgiften fanns på vårt konto.
Anmälan är bindande och inga lagavgifter återbetalas.
Avgiften betalas in på BG 5469-2306.
Märk den med lagnamn och klass.


ÖVRIGT

Servering:

Grillade hamburgare, toast, korv, frukt, godis, kaffe, fikabröd mm kommer att finnas i Åkersberga Sporthall. I Hackstahallen och Skärgårdsstadshallen finns cafeteria med fika och mat.

Mer info finns att läsa under respektive hall på hallsidan.

Priser:

Pokal till lag 1 och 2 i slutspelet (P07, F07). Medalj till alla deltagare i klasser utan slutspel (P08-10, F08-10). Pris till matchens lirare utdelas i slutspelsmatcher. Sekretariatet utser matchens lirare direkt i anslutning till matchslutet. Endast en matchens lirare per spelare är möjligt att få.

Gruppspel:

Vid lika antal poäng efter gruppspelet avgörs placeringen enligt

1. Målskillnad

2. Flest gjorda mål

3. Inbördes möte

4. Lottning

Regler:Svenska Innebandyförbundets regler gäller.

VIKTIGA DATUM

22 mars: Sista datum för anmälan och betalning av lagavgift.

2 april: Senaste datum för spelarregistrering samt dispensansökningar

4 och 5 april: Matcherna börjar i de olika hallarna 08:00.

VARMT VÄLKOMNA ÖNSKAR ÅKERSBERGA IBF!

 

Senaste nytt