Regler för Norrvidden Cup 2011

Spelregler
Svenska Fotbollsförbundets regler för 7 mannafotboll. Målvaktsspel, 11-mannaregler.
Fritt antal avbytare och spelare får användas.

Tävlingsform
7-mannaspel. Gruppspel och slutspel. Varje lag garanteras minst 3 matcher.

Gruppspel
I Damklassen går 1-2 laget i gruppspelet direkt vidare till kvartsfinal samt de två bästa grupp treorna. I Flickor 16 går lag 1-2 till A-slutspel samt lag 3-4 till ett B-slutspel. Matchtid 1 x 25 minuter.

Slutspel
Kvartsfinal och Semifinal 1 x 25 minuter.
Final Damer och Flickor 16 2 x 20 minuter. Final F16 B-slutspel 1 x 25 minuter.
Vid oavgjort slutresultat tillämpas direkt straffläggning 3 st/lag därefter en och en tills matchen är avgjord. Alla spelare i laget måste slå var sin straff innan någon spelare slår sin andra straff.

Klasser
¤ Damer
¤ Flickor 16 (födda 1/1 1995).

Spelarförteckning
Deltagande lag skall själva registrera sina spelare på Cupmate. Ev. ändringar av spelartruppen måste meddelas till tävlingskansliet 30 minuter innan lagets första match. Spelare får endast deltaga i ett lag i respektive klass.

Dispenser
I klassen flickor 16 (födda 1/1 1995) tillåts en överårig spelare på planen under match men valfritt antal överåriga får tillhöra matchtruppen. Dispensspelarna får inte vara födda tidigare än 1993. Dispensspelare skall bära armbindel som respektive lag själva är skyldiga att erhålla.

Walk over
Lag som inte infinner sig på utsatt matchtid förlorar matchen med 2-0.

Domare
Medelpads Fotbollsförbund tillsätter utbildade domare.

Protester
Eventuella protester skall vara skriftligen inlämnade till tävlingskansliet 30 minuter efter avslutad match. Protestavgiften är 500 kr som återlämnas om protesten godkännes. Protesten handläggs av tävlingskommittén.

Planer
Matcherna spelas på tre konstgräs planer inomhus i Nordichallen.

Lottning
Lottning görs den 30 december och presenteras därefter på Cupmate.

Värmning
Ingen värmning på matchplanen är tillåten pga det tajta spelschemat. Värmning kan tillämpas i Nordic Hallen runt spelplanerna.

Anmälningsavgiften
Anmälningsavgiften på 1500 kr skall betalas in samtidigt som anmälan på HKBK:s bg 5145-4064. Viktigt vid inbetalningen att laget anger vem som gjort inbetalningen. Om inte anmälningsavgiften är betald vid lottningsdatumet kommer inte laget att lottas med i cupen.

Avanmälan
Lag som lämnar återbud efter lottningen återfår inte anmälningsavgiften.

Tider och ordningsregler

Då cupen spelas på tre planer är spelschemat för cupen ganska snävt. För att spelschemat skall fungera är det mycket viktigt att varje lag håller sina tider.

Följ nedanstående regler:
¤  Senast 30 minuter innan lagets första match skall spelarförteckning lämnas till sekretariatet. Det räcker med en spelarförteckning per lag för hela cupen.

¤  Senast 10 minuter innan match skall laget befinna sig i anslutning till planen.

¤  Direkt då spelarna i matchen innan tackat för matchen, ska lagen i nästa match göra sig klara för spel.

¤  Följ alltid funktionärens eller domarens riktlinjer.

¤  Meddela sekretariatet när laget lämnar cupen för dagen, eller om laget ger sig av under en period. Det underlättar om vi behöver kontakta laget av någon anledning.

Vi uppskattar om alla hjälps åt att hålla rent i Nordichallen. Tack!