Regler

REGLER OCH ÖVRIG INFORMATION för Nyårscupen 2019

Matchtiden Herrar
Gruppspel är 15 minuter löpande tid. Semifinaler & final är 20 minuter löpande tid
Matchtiden Damer
Gruppspel är 15 minuter löpande tid. Slutspel 20 minuter löpande tid

Matcherna spelas med viss marginal efter varandra varför det inte är fasta tidpunkter för matchstart, mer än för den första matchen, då det kan uppstå förseningar, tekniska problem, skador mm.

Omklädningsrummen till lagen finns märkta med lagets namn på dörren.
Lagets ledare ansvarar för städning.

Komplett spelarförteckning med namn, roll och tröjnummer/färg skall vara registrerad på lagsidan i CupMate senast den 26/12 klockan 23:59.
Max antal spelare per lag är 18 st.

Efterregistrering av spelarförteckning som sker i sekretariatet på plats i Kubenhallen innan matchstart den 28/12 kostar 500 kr.

Spelare som ådrar sig skador får hantera detta i egen olycksfallsförsäkring. Arrangören ansvarar ej för enskild persons försäkringsskydd.

Segrande lag erhåller 2000 kr samt pokal.

I turneringen gäller i huvudsak ordinarie regler (SvFF) för spel utomhus inklusive offside och inkast. Lägg märke till att offsideregeln tillämpas vid utkast från målvakten även när bollen varit ”död”.

Följande undantag gäller:
* Spelplanen är ca 58 x 30 meter
* 5 utespelare på planen plus målvakt, max 10 avbytare dvs max 16 spelare/lag.
* Varje lag ska tillsätta en linjeman
* Matchsekretariatet sköter matchtid och tid vid utvisningar.
* Utvisad spelare får inte befinna sig vid avbytarbänken och får efter två minuter ersättas av annan spelare som ska befinna sig vid matchsekretariatet och därifrån inträda på planen när spelet är avblåst.

5) Snabbast gjorda mål i gruppspelet.

Vid oavgjort resultat i semi-/finalspel tillämpas sudden death i högst 5 minuter löpande tid. Därefter avgörs matchen genom straffsparksläggning enligt FIFA modellen.

Mellan sista semifinal och final tas paus i 10 minuter.

Spelare som får sin andra varning står automatiskt över nästa match i cupen.

Spelare som utvisas för lindrig, grov eller målchansutvisning står automatiskt över nästa match i cupen. Vid grov förseelse rapporteras utvisningen till ÅFF för eventuell ytterligare bestraffning.

Bortalaget ansvarar för att kontrollera att matchdräkterna (även målvakternas) skiljer sig från motståndarlaget.

Eventuella protester ska vara inlämnade till matchsekretariatet senast 10 min efter avslutad match. Protestavgift är 500 kr som återbetalas vid bifallen protest. Protester och övriga frågor handläggs av tävlingsstyrelsen (Anders Vestin, Pasi Räihä, Bertil Helander).

Lagen hänvisas till att äta medhavd mat i omklädningsrummet eller KUBENS Sportcaféet, som säljer fika, korv, dryck mm. Ingen förtäring i hallen!

Ingen uppvärmning får ske i hallen. Egna bollar för uppvärmning får inte medföras in i hallen.

När laget kommer till KUBEN ska man samlat gå genom huvudentrén för att få en stämpel, som gäller som inträde under turneringen.